10 handige tips om meer water te drinken

Tipps um mehr Wasser zu trinken

Met deze 10 handige tips om meer water te drinken, bereik je eenvoudig een optimale hydratatie. Of het nu in het dagelijks leven, op het werk of tijdens het sporten is, je lichaam zal niet zo snel uitdrogen en je zult zien dat water drinken zelfs leuk kan zijn! Alle tips zijn gemakkelijk te volgen en geschikt voor elke situatie in het leven. Uw persoonlijke wensen staan ​​natuurlijk op de voorgrond!

Altijd een hervulbare en herbruikbare fles bij je

Vooral als we onderweg of op het werk zijn, is het moeilijk voor ons om aan drinken te denken. De eenvoudigste oplossing is hier natuurlijk een fles met je favoriete drankje, die je altijd bij je hebt en steeds weer opnieuw kunt vullen. Als je bijvoorbeeld een waterdispenser op het werk hebt, is het vullen ervan bijzonder eenvoudig. Je kunt je herbruikbare fles ook thuis vullen met water of een ander drankje naar keuze. Neem ze dan mee naar je werk, sporten of een wandeling door de stad. Kies een kleinere fles die gemakkelijk te vervoeren is, bijvoorbeeld in een handtas of heuptas. Nog een voordeel: je bespaart veel plastic met een herbruikbare fles! In onze winkel vind je bijvoorbeeld hoogwaardige, herbruikbare flessen van glas of Tritan.

Houd altijd een glas water in de buurt

Vooral thuis zal deze truc je helpen meer water te drinken. Het maakt niet uit of het een avondserie marathon is op de bank, in het thuiskantoor of in een ontspannend bad. Houd een glas water binnen handbereik om u eraan te herinneren regelmatig te drinken. Natuurlijk kun je deze truc ook toepassen op je werkplek of op kantoor, zolang je daar maar geen last hebt van een open glas water. Vergeet natuurlijk niet om het glas bij te vullen zodra je het op hebt.

Drink een glas water voor elke maaltijd

Vind je het toch lastig om regelmatig water te drinken, ook al heb je altijd een glas of fles bij de hand, dan moet je zeker deze tip in acht nemen: Drink voor elke maaltijd een glas water! Dit heeft ook als voordeel dat je eerder een vol gevoel hebt en je niet te veel eet.

Het oog drinkt altijd

Is het je ooit opgevallen dat je je ochtendkoffie of thee uit een heel specifiek favoriet kopje drinkt? De warme drank smaakt er gewoon veel beter in! Waarom drink je je water niet gewoon uit een mooi glas dat je bijzonder lekker vindt? Onderweg is het drinken van water uit een mooi vormgegeven fles ook nog eens veel lekkerder!

Eet elke dag voldoende groenten en fruit

Je hoeft niet altijd vloeistoffen te drinken. Bepaalde voedingsmiddelen bevatten ook veel water. Dit omvat veel soorten groenten en fruit, zoals watermeloen of groene komkommer. Deze smaken bijzonder lekker en maken het je makkelijker om voldoende water te drinken. Maar alle andere soorten bevatten ook een bepaalde hoeveelheid water en kunnen bovendien uw waterdepots in het lichaam vullen.

Eet dagelijks twee porties fruit en drie porties groenten

De optimale portiegrootte is gemiddeld 130 g

Op warme dagen mag het iets meer zijn

Gebruik een drankherinnering op je telefoon

Als je het moeilijk vindt om regelmatig te drinken, overweeg dan de optie van een drankherinnering op je telefoon. Deze zogenaamde "drinkklokken/drinkwekkers" herinneren je eraan wanneer het weer tijd is om te drinken. U kunt de intervallen en de hoeveelheid die u drinkt vooraf individueel instellen, zodat u zich ook aan de tijden op het werk kunt houden. Als het zover is, krijg je een herinnering op je telefoon. Als alternatief kunt u eenvoudig een alarm voor uzelf instellen met regelmatige tussenpozen.

Volg uw watervolume voor een beter overzicht en motivatie

Je hebt vast wel eens gehoord van een zogenaamd drinkprotocol. De dagelijkse drinkhoeveelheid van een persoon wordt hierop gedocumenteerd en is een belangrijk onderdeel van de dagelijkse verzorging van zieke of oudere mensen. Documentatie op papier is natuurlijk nogal ouderwets en niet erg leuk. Maar wat dacht je van een digitale watertracker op je telefoon? In de app stores zijn er tal van moderne mogelijkheden om de dagelijkse hoeveelheid die je drinkt te documenteren en zo bij te houden. U zult ook gemakkelijk gemotiveerd zijn om door te gaan en aan uw dagelijkse behoeften te voldoen.

Drink direct na het opstaan ​​een glas water.

Een glas water drinken direct na het opstaan ​​klinkt in het begin misschien wat ongewoon, maar het is een uiterst nuttige tip om meer water te drinken. Want na het slapen is het lichaam meestal uitgedroogd en heeft het eerst nieuwe vloeistof nodig om goed te kunnen functioneren. Met een glas water direct na het opstaan ​​kun je deze reserves weer aanvullen en je bloedsomloop op gang brengen. De perfecte en gezonde start van de dag

Kruid je water bijvoorbeeld met onze sticks

Zuiver mineraalwater, bruisend of niet, is niet voor iedereen weggelegd. Misschien behoor jij ook tot de groep mensen die hun water liever met een beetje smaak drinken. Naast de mogelijkheid om thee te drinken, kun je je water ook op smaak brengen met tal van andere dingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van onze praktijkuittreksels? Ze zijn suikervrij en geven je water een verfrissende smaak. Hiervoor worden bijzonder hoogwaardige en natuurlijke planten- en fruitextracten gebruikt. Ondertussen bieden onze Energys je langdurige energie door natuurlijke cafeïne. En als u erg actief bent in sport, zouden onze elektrolyten precies het juiste voor u moeten zijn en een snelle vochtopname in het lichaam moeten garanderen.

Extracten: Suikervrij met natuurlijke fruit- en plantenextracten
Energieën: natuurlijke cafeïne uit guarana, mate en matcha
Elektrolyten: waardevolle elektrolyten voor snelle wateropname in het lichaam
Ontdek hoe jij je water het liefst drinkt

Natuurlijk hoef je niet alle voorgaande tips in acht te nemen. U moet zelf ontdekken welke van de tips voor u het beste werken en met welke methode u meer water kunt drinken. Want alleen als je echt van drinken geniet, wordt het na verloop van tijd een stuk makkelijker voor je. Dwang en marteling is nooit een goede oplossing. Begin ook met kleine stapjes zodat je niet te snel de motivatie verliest. Na de eerste successen merk je echter al snel hoe goed het voor je is en de gezondheidsvoordelen van regelmatig water drinken!

Begin met kleine stapjes!
Volg alleen de tips die je echt leuk vindt!
Motiveer jezelf met je successen
Kruid je water met onze hoogwaardige sticks
Houd het glas en de fles altijd binnen handbereik en vul bij als ze leeg zijn.

Source

https://www.smartmobil.de/magazin/trink-apps https://www.dge.de/nachrichten/detail/wasser-trinken-fit-bleiben/ https://www.dge.de/ernaehrungspraxis/vollwertige-ernaehrung/10-regeln-der-dge/ https://de.wikihow.com/10-Tipps-um-mehr-Wasser-zu-trinken