Matcha: gezond, heilzaam en lekker

Matcha: Gesund, wohltuend und schmackhaft

Matcha: gezond, heilzaam en lekker

Matcha is vooral bekend in de Aziatische regio. De markt in andere landen blijft zich echter ontwikkelen, zodat het product ook in Duitsland en andere landen verkrijgbaar is.

Maar wat is matcha eigenlijk en hoe werkt het? Matcha?

Wat is het eigenlijk? Vertaald uit het Japans, betekent matcha "gemalen thee". Het poeder bestaat uit gemalen groene thee. Het gebruik ervan vindt zijn oorsprong in Japanse theeceremonies; tegenwoordig zijn er echter talrijke producten die het gezonde poeder bevatten, dat op natuurlijke wijze wordt verkregen. Het poeder heeft een sterk groene kleur en smaakt zoet en wrang. Het is een natuurlijk product dat vitamine A, B, C en ook E bevat, naast carotenen en catechinen.

Matcha wordt geoogst van theestruiken en v├│├│r de oogst een maand in de schaduw bewaard, want deze methode levert een donkergroen blad op dat zeer smakelijk is. Zodra de blaadjes geoogst zijn, worden de theeblaadjes gestoomd. De bladeren worden vervolgens gedroogd en alle grove bladvaten worden verwijderd. In de laatste stap worden de bladeren in stenen molens vermalen tot fijn poeder, waarvan u kunt genieten als een ontspannen thee. Om het meeste uit dit natuurlijke wonderwapen te halen, is het belangrijk matcha-poeder op een droge en koele plaats te bewaren.

Hoe smaakt matcha?

De natuurlijke smaak van matcha-poeder wordt vaak omschreven als aards, nootachtig en delicaat. Bijvoeglijke naamwoorden als fris-grassig en gematigd worden ook genoemd wanneer wordt verwezen naar de smaak van deze lekkernij uit de Aziatische regio. In Japan wordt de smaak ook wel "umami" genoemd. In Japan betekent umami "het vijfde smaakzintuig" en kan het vertaald worden als "pittig lekker". Niet elk matcha-poeder is echter hetzelfde. Er zijn aspecten die de smaak beïnvloeden. Factoren die een bijzonder sterke invloed op de smaak hebben, zijn onder meer:

verschillende vari├źteiten

verschillen in teeltmethoden

klimatologische omstandigheden in de teeltgebieden

Dosering van het Matcha-poeder

Is Matcha gezond? Bevat Matcha cafeïne?

De ingredi├źnten van Matcha-poeder zijn waardevol en gezond. Bij de verwerking wordt de hele plant vermalen, waardoor het eindproduct talrijke gezondheidsbevorderende stoffen bevat. Naast cafe├»ne en L-theanine, die er samen voor zorgen dat je je energiek en toch ontspannen voelt, bevat matcha poeder catechinen, die effectief zijn tegen kanker, Alzheimer, ontstekingen en ook hoge bloedsuikerspiegel. De huid profiteert ook van de natuurlijke voedingsstoffen die dit natuurlijke wonderwapen bevat. Catechinen, dat onder andere is opgenomen, is een soort natuurlijke celbescherming. Dit kan striae en cellulitis verminderen. Een ander voordeel is dat matcha poeder talrijke vetoplosbare vitaminen bevat die de regeneratie van uw huid ondersteunen. Bovendien stimuleert de consumptie van matcha-poeder de bloedsomloop en de stofwisseling. Dit ondersteunt ook de vernieuwingsprocessen van de huid, zodat onzuiverheden worden verminderd.

Vooral vanwege het cafeïnegehalte van matcha worden matcha-producten door veel mensen zeer gewaardeerd, omdat de cafeïne op natuurlijke basis aanwezig is en dus aanzienlijke voordelen garandeert.

Natuurlijke cafeïne vs. synthetische cafeïne

Matcha-poeder bevat gelijke hoeveelheden cafeïne en L-theanine - twee stoffen die in combinatie kunnen uitblinken. Cafeïne en L-theanine zijn in een goede balans in het poeder aanwezig. Het is interessant op te merken dat cafeïne bekend staat om energie te geven en je wakker te maken. L-theanine daarentegen heeft een ontspannend effect op het lichaam. Omdat beide stoffen in gelijke hoeveelheden aanwezig zijn, voel je je na het drinken van matcha thee productief en energiek en tegelijkertijd ontspannen en kalm. Dit effect is te danken aan het feit dat L-theanine de negatieve effecten van cafeïne - bijvoorbeeld hoge bloeddruk, beven of nervositeit - compenseert, die vaak optreden bij de consumptie van energiedranken of koffie.

Bovendien wordt de cafe├»ne uit matcha langzamer geabsorbeerd dan de cafe├»ne uit koffie, waardoor het effect langer aanhoudt. Dit komt doordat de cafe├»ne uit koffie in de maag wordt opgenomen, terwijl de voedingsstoffen uit matchapoeder pas in de darm worden opgenomen, wat te wijten is aan het feit dat natuurlijke cafe├»ne, d.w.z. matcha cafe├»ne, anders door het lichaam kan worden gebruikt dan synthetische cafe├»ne. Synthetische cafe├»ne wordt veel gebruikt en bevordert een toename van de prestaties. Het nadeel hiervan is echter dat deze toename slechts korte tijd aanwezig is, omdat het snel door het spijsverteringsstelsel wordt verwerkt. Een ander risico van synthetische cafe├»ne is dat er door de toevoeging van chemicali├źn, vaker dan je waarschijnlijk denkt, onzuiverheden zijn die je later aan je lichaam toevoegt door koffie of energiedrankjes te drinken. Bovendien wordt synthetische cafe├»ne vaak geproduceerd in oncontroleerbare laboratoria in het buitenland, in de meeste gevallen in China, zonder traceerbare productieregisters. Wanneer u synthetische cafe├»ne consumeert, bestaat altijd het gevaar dat u uw lichaam tegelijkertijd blootstelt aan ongezonde en schadelijke stoffen.

Het duidelijke voordeel van natuurlijke cafe├»ne is duidelijk: er worden geen chemische of anderszins onnatuurlijke ingredi├źnten toegevoegd, wat de gezondheid natuurlijk ten goede komt. Bovendien is natuurlijke cafe├»ne duidelijk doeltreffender - zowel wat de doeltreffendheid als wat de duur van het effect betreft. Hieruit blijkt dat Matcha niet alleen een uitstekend alternatief is voor mensen die niet van de typische smaak van koffie houden, maar ook geschikt is voor mensen die een gezonde levensstijl willen aanhouden. Matcha-thee smaakt mild en wordt ondanks het cafe├»negehalte zeer goed verdragen.

Matcha producten: Niet alleen lekker, maar ook gezond! Als u matcha-producten van goede kwaliteit consumeert, zult u zich vol energie voelen door de natuurlijke ingredi├źnten en toch ontspannen en kalm. Bovendien voegt u talrijke gezondheidsbevorderende stoffen aan uw lichaam toe, die bijvoorbeeld uw huid kunnen helpen verbeteren. Bovendien is de lekkernij uit de Aziatische regio niet alleen een alleskunner op gezondheidsgebied, maar overtuigt zij ook door haar milde, natuurlijke smaak. De smaak hangt af van verschillende aspecten, zoals de teelt, en daarom kan het nodig zijn verschillende vari├źteiten uit te proberen tot u de juiste voor u persoonlijk vindt. Als u eenmaal een matcha-product hebt gevonden dat lekker smaakt en u een goed gevoel geeft, zult u beslist niet meer zonder matcha willen in uw dagelijks leven. Het product uit de Aziatische regio is een uitstekend en gezond alternatief voor andere stimulerende middelen en overtuigt door het gezonde matcha effect en de natuurlijke ingredi├źnten. Als u van de smaak van matcha-producten houdt, kunt u er zonder zorgen van genieten - wetende dat u iets goeds doet voor uw lichaam en tegelijkertijd van de smaak geniet.

Source: 

https://die-ganze-portion.de/wie-schmeckt-matcha/ https://matchaenergy.net/2016/05/koffeinhaltig-aber-gut-bekoemmlich-warum-matcha-anders-wirkt-als-kaffee/ https://praxistipps.focus.de/matcha-tee-fuer-die-haut-wirkung-und-anwendung_130620#:~:text=Die%20Wirkung%20des%20Matcha%20Tee%20auf%20Ihre%20Haut,gereinigt.%205%20Bei%20Unreinheiten%20hilft%20deswegen%20Matcha%20Tee. https://de.wikipedia.org/wiki/Matcha https://www.lebenskraftpur.de/bio-matcha-pur?msclkid=50a1cda53a0d1379ef81afc747a5f49c&utm_source=bing&utm_medium=cpc&utm_campaign=BING_DSA%20Gesamt%20neu&utm_term=lebenskraftpur&utm_content=Gesamte%20Webseite https://gesunde-energy-drinks.de/natuerliches-koffein-und-seine-quellen/ https://sports-nutritions.com/koffein-natuerlich-vs-synthetisch/#:~:text=%20Nat%C3%BCrliches%20vs%20Synthetisches%20Koffein%20%201%20Nat%C3%BCrliches,Synthetisches%20Koffein%20wird%20die%20kurzzeitige%20Leistung...%20More%20