Hoe elektrolyten kunnen helpen tegen een kater na alcohol

Elektrolyte gegen Kater

De alcoholkater de volgende ochtend na het drinken kan zeer onaangenaam zijn. Maar er zijn verschillende manieren om het te verlichten. Dit is precies waar de volgende gids over gaat. Er wordt onder andere ook ingegaan op welke anti-katermiddelen er zijn en hoe elektrolyten kunnen worden gebruikt tegen hoofdpijn.

Hoe ontstaat een kater?

In de meeste gevallen is uitdroging verantwoordelijk voor de kater na alcoholgebruik. Dit verwijst naar een tekort aan water veroorzaakt door uitdroging. Want wie veel drinkt, moet ook vaker naar het toilet. En we verliezen vloeistof elke keer als we dat doen. Als dit niet in de juiste hoeveelheden wordt aangevuld, krijgen we de volgende ochtend al snel die onaangename hoofdpijn. Bovendien heeft de lever energie nodig om de alcohol weer af te breken. Het menselijk brein heeft vrij veel suiker nodig om al zijn taken te kunnen uitvoeren. En juist daaraan ontbreekt het het organisme wanneer er veel alcohol is gedronken. Dit kan leiden tot hypoglykemie en een gevoel van malaise. Dit kan worden voorkomen als alle verloren stoffen zo snel mogelijk worden aangevuld. Zo kunnen elektrolyten worden gebruikt tegen een alcoholkater om je snel weer in vorm te krijgen.Wat doe je aan een kater?

Er zijn verschillende maatregelen die kunnen worden gebruikt om een alcoholkater te behandelen. Er zijn ook enkele praktische tips en trucs om de symptomen de volgende ochtend te helpen verlichten. Het is het beste om regelmatig water te drinken om uitdroging te voorkomen. Als u vaak een alcoholkater hebt gehad, kunt u ook letten op welke dranken u beter verdraagt en welke minder goed. Vermijd dat laatste om het ongemak te minimaliseren. De volgende ochtend is bijvoorbeeld een elektrolytendrankje een uitstekende manier om je lichaam te helpen herstellen. Maar je kunt ook de avond ervoor een paar dingen doen om de symptomen te verminderen. Naast de reeds genoemde tips en trucs, kunt u ook regelmatig iets eten om uw lichaam nieuwe energie te geven. Het zal je zeker dankbaar zijn de volgende dag.Wat helpt bij een kater: Elektrolyten helpen bij een kater

We hebben hierboven gezegd dat elektrolyten kunnen helpen bij een kater. De meeste mensen die ze drinken na een avondje feesten, herstellen veel sneller en hebben minder hoofdpijn. Met deze speciale drankjes kunt u uw elektrolytenbalans weer op peil brengen. Het is echter niet helemaal duidelijk welk effect ze hebben op katers. Maar in verschillende studies werd vastgesteld dat de proefpersonen zich veel beter voelden wanneer zij een elektrolytoplossing innamen als zij de dag tevoren alcohol hadden gedronken. Als u de hoofdpijn wilt verminderen, moet u dit zeker proberen en ook aandacht besteden aan de hierboven beschreven tips en trucs. Daarvan zullen er slechts enkele worden voorgesteld.Andere tips tegen hoofdpijn

Elektrolyten kater: creëer een basis

Als u alcohol drinkt op een lege maag, zult u ten eerste veel minder verdragen en zult u de volgende dag ook meer problemen hebben, vooral met de spijsvertering. Aan de andere kant is het beter om een zogenaamde stichting te creëren. Vet voedsel, bijvoorbeeld, is hiervoor geschikt, omdat het langer in de maag blijft dan mager voedsel. Op die manier kan de absorptie van alcohol door het lichaam enigszins worden vertraagd. Zo zijn bijvoorbeeld diverse pastagerechten, hamburgers of stoofpotten zeer geschikt. Als u lang feest en veel alcohol drinkt, kunt u ook af en toe een snack nemen, zoals een augurkje of zoutstengels. Dit alles legt een basis voor je lichaam, zodat je niet te veel schade oploopt door de alcohol en ook de volgende dag minder problemen hebt. In veel gevallen zijn deze ook gratis verkrijgbaar in de bovengenoemde bars en clubs. Dus deze kans mag u niet missen!

Drink water voor je naar bed gaat

Voordat je naar bed gaat na een avondje feesten, moet je wat mineraalwater drinken. Op die manier kunt u het hierboven beschreven tekort compenseren en uw lichaam van nieuwe vloeistoffen voorzien. Ook zal de pijn op die dag niet zo erg zijn. Neem daarentegen geen hoofdpijntablet als u een gevoelig maagslijmvlies heeft. Dit kan het risico op maagbloedingen verhogen. Het slijmvlies is al erg geïrriteerd door alcoholgebruik en zou er nog verder door worden aangetast. Neem dan de volgende morgen op een lege maag een hoofdpijntablet.


Vermijd alcohol met een hoog alcoholpercentage

Vooral als u zelden alcohol drinkt, kunt u beter bier of wijn drinken en alcohol met een hoog alcoholgehalte vermijden. Als je lichaam er niet aan gewend is, zal de hoofdpijn heviger zijn. Zorg er ook voor dat er geen zogenaamde foezeloliën of soortgelijke producten in de drank zitten. Deze kunnen de symptomen verergeren en dat is iets wat vermeden moet worden. Het is ook beter om niet tegelijkertijd verschillende alcoholische dranken te drinken. Hou het liever bij één soort en verzacht de kater de volgende ochtend.


Slotopmerking

Als je veel alcohol drinkt, kun je de volgende dag een alcoholkater verwachten. Er zijn echter verschillende methoden die u kunt gebruiken om dit te verlichten. Volg de hierboven beschreven tips en trucs om ervoor te zorgen dat de symptomen niet zo erg zijn. U kunt de volgende ochtend elektrolyten innemen om eventuele tekorten aan te vullen. Het is het beste om 's avonds af en toe een glas water te drinken om het vochtverlies als gevolg van veelvuldig toiletgebruik te compenseren. Bovendien geldt altijd: Drink zoveel als u kunt verdragen en met mate!

https://de.wikipedia.org/wiki/Kater_(Alkoholintoxikation) https://www.apotheken-umschau.de/weitere-themen/tipps-gegen-den-kater-716973.html