Waarom het belangrijk is voldoende water te drinken

genug Wasser trinken

Water is een essentieel bestanddeel van het menselijk lichaam. Een volwassene bijvoorbeeld bestaat voor meer dan 70 % uit deze "chemische verbinding". Aangezien de mens in de loop van de dag water verliest via onder meer de huid of de uitscheiding, moet de voorraad steeds weer worden aangevuld.

Hoewel wetenschappers voortdurend wijzen op de noodzaak van een toereikende watervoorziening, verklaarde bij een enquête van de Techniker-Krankenkasse in 2020 bijna 30% van de deelnemers dat zij waarschijnlijk te weinig drinken.

Veel mensen weten niet eens hoeveel drinken per dag echt gezond is en, vooral, gezond maakt. Toch heeft het toenemende waterverbruik een aantal positieve verrassingen in petto.

1. uw prestaties nemen toe

Hoewel leerlingen en studenten tijdens examens meer "hersenvoedsel" eten, is het eigenlijk het water dat ze drinken dat voor optimale mentale prestaties zorgt. De hersenen zelf bestaan voor bijna 90 % uit water en beperken eenvoudigweg hun diensten bij gebrek aan toevoer. De gevolgen zijn concentratieproblemen die het leren bemoeilijken.

Bovendien ondersteunt de inname van water de bloedsomloop. Dit zorgt ervoor dat onze hersenen alle belangrijke voedingsstoffen krijgen om hun functies uit te oefenen. U voelt zich minder moe en kunt efficiënter leren en werken.

2. het immuunsysteem en vele lichaamsfuncties worden versterkt.

Bovendien spoelt water de nieren goed door. Bij voldoende vochtinname zijn ze in staat het zuur-base-evenwicht te stabiliseren en toxische verontreinigende stoffen via de urine af te voeren. Over uitscheiding gesproken: Tijdens infecties worden bacteriën snel uit het lichaam getransporteerd. Je bent sneller weer op de been en voelt je fitter.

Het risico van nierstenen wordt ook aanzienlijk verminderd, omdat er geen zouten in de organen worden afgezet. 3.

3. spieropbouw wordt bevorderd

Een goede training moet atleten tot het uiterste drijven. Tijdens dit proces stijgt de lichaamstemperatuur, wat wordt gecompenseerd door de verhoogde afgifte van zweet. In dit proces verliezen we grote hoeveelheden water.

Aangezien spieren grotendeels uit water bestaan, moet je het verlies aanvullen. Als sporters voor en na de training voldoende water drinken, neemt ook de effectiviteit van hun sportsessies toe. De regeneratie wordt bevorderd en pijnlijke krampen worden vermeden. Bovendien neemt de kans op blessures af.

4. water helpt je gewicht te verliezen

Als je voor elke maaltijd twee grote glazen water drinkt, heeft je lichaam extra energie nodig. Deze inspanning zal resulteren in een verhoogd calorieverbruik. Bovendien is uw maag al gedeeltelijk gevuld, zodat u minder voedsel opneemt en sneller verzadigd bent.

Mensen verwarren dorst ook vaak met honger en grijpen om die reden herhaaldelijk naar ongezonde snacks. Dit is vaak niet nodig, want een grote slok water is vaak al genoeg en kan verlichting brengen.

Waterinname stimuleert zowel de stofwisseling als de spijsvertering. Dit helpt u hardnekkige constipatie te voorkomen. 5.

5. Je huid straalt in nieuwe glorie.

Bedrijven adverteren hun schoonheidsproducten in reclames. Veel klanten bijten omdat ze hun huid willen hydrateren. De meest doeltreffende manier is echter gewoon uw waterinname te verhogen, waardoor uw huid belangrijk vocht krijgt en rimpels verminderen, omdat de huidcellen veel beter dronken water opnemen dan vocht uit cosmetische producten.

Drink voldoende water en bestrijd een droge huid! De resulterende betere oxygenatie stelt uw huidcellen in staat ongewenste rimpels te voorkomen en te bestrijden. Het spoelt ook gifstoffen uit die een onzuivere huid en puistjes veroorzaken. 6.

6. je voelt je gewoon beter

Natuurlijk, dit feit zou je niet moeten verbazen. Je bent immers slimmer, gespierder en gezonder door je verhoogde waterconsumptie. Alleen al het kijken in de spiegel tovert regelmatig een glimlach op je gezicht.

Maar het zijn je gelukshormonen die in de eerste plaats verantwoordelijk zijn voor je verbeterde welzijn. Meer water drinken verhoogt ook de afgifte van endorfine. Als gevolg daarvan hebt u minder last van stemmingswisselingen en bent u beter bestand tegen stress. Op de lange termijn vermindert dit uw risico op depressie of paniekaanvallen.

7. het vasthouden van water wordt voorkomen

Het klinkt misschien paradoxaal, maar het is waar: het vasthouden van water - bijvoorbeeld in de armen of benen - is het gevolg van een te lage waterinname. Het lichaam van de getroffenen bindt het vocht aan zich om de organen van voldoende water te voorzien ondanks het tekort.

Op lange termijn leidt uitdroging er echter toe dat de bestaande toxines niet meer worden uitgescheiden, wat ernstige ziekten in de hand werkt. Mensen die te weinig drinken krijgen daarom van hun arts watertabletten voorgeschreven, die dan de schadelijke stoffen uit het lichaam moeten spoelen.

Conclusie: Water is de basis van onze gezondheid

Het is niet verwonderlijk dat de helden van een verhaal vaak op zoek zijn naar een oase of een jonge Fontein. Water voorziet ons van belangrijke voedingsstoffen. Het lichaam heeft het nodig om vitale functies uit te oefenen en om schadelijke stoffen af te weren.

Water drinken is dan ook een van de belangrijkste en gemakkelijkste preventieve maatregelen tegen ziekten.

Maar hoeveel drinken per dag is echt gezond? Dit varieert van persoon tot persoon. In de meeste gevallen raden artsen 1,5-2 liter per dag aan, soms meer in de zomer. Voor grotere mensen of atleten die veel zweten, is zelfs een hoeveelheid van 3-4 liter denkbaar. Een gesprek met uw arts zal de nodige duidelijkheid verschaffen.

Als u het moeilijk vindt om uw streefbedrag te halen, bent u hier aan het juiste adres. Als "waternerds" pakken wij dit probleem aan met onze producten. Onze "Extracten" geven uw water een verfrissende en natuurlijke smaak die het drinken van water gemakkelijker maakt. Onze elektrolyten helpen u uw water efficiënter op te nemen. Probeer ze uit!

Source:

https://www.tk.de/techniker/magazin/ernaehrung/trinken/wie-viel-wasser-soll-man-taeglich-trinken-2004796https://eatsmarter.de/gesund-leben/gesundheit/7-gruende-mehr-wasser-zu-trinkenhttps://www.vegan.expert/blog/7-vorteile-warum-du-mehr-wasser-trinken-solltest/https://www.careelite.de/wie-viel-wasser-trinken/https://www.zentrum-der-gesundheit.de/krankheiten/weitere-erkrankungen/mangelerscheinungen/dehydratation