Hydraterender dan water

Electrolytenpoeder voor optimale vochtopname

Laag suikergehalte en laag caloriegehalte - 80% minder dan andere sportdranken

Snellere waterabsorptie dan met zuiver water

Met de elektrolyten magnesium, kalium en natrium

Voor sport, het begin van de dag of na het feest

Waar je onze elektrolyten het meest nodig hebt

Tijdens sport

Wanneer we sporten, verliezen we niet alleen water maar ook mineralen via ons zweet, een nadeel voor onze elektrolytenbalans. Zuiver water is hier niet optimaal.

Begin de dag

In de ochtend zijn we meestal uitgedroogd omdat we tijdens de slaap 0,5 tot 2 liter water verliezen. Dit wordt gevolgd door vermoeidheid en weinig concentratie. Tijd om te rehydrateren!

Na het feest

Alcohol heeft een uitdrogend effect en leidt daarom tot de gehate kater de volgende ochtend. Het is dus geen slecht idee om je lichaam te rehydrateren met elektrolyten na een zware nacht feesten.

Vaak gestelde vragen

Waarom "meer hydraterend dan water"?

Nu wordt het wetenschappelijk: wanneer je water en elektrolyten combineert met een beetje glucose, wordt het natrium-glucose co-transportmechanisme ( SGLT1) wordt geactiveerd, dat eerder in het spijsverteringsproces water opneemt. Simpel gezegd, water wordt samen met elektrolyten sneller opgenomen, zodat u sneller gehydrateerd wordt en uw elektrolytniveaus in balans zijn.

Wat zijn elektrolyten?

Elektrolyten zijn mineralen (bijv. magnesium, kalium, natrium) die essentieel zijn voor het functioneren van ons lichaam. Ze reguleren het zenuwstelsel, bevorderen spierontspanning en gaan krampen tegen. Ze zijn ook cruciaal voor het reguleren van de vochtbalans.

Waarom zijn uw "elektrolyten" slechts suikerarm en niet suikervrij?

Wij gebruiken isomaltulose , een natuurlijk koolhydraat en een bron van glucose en fructose. Hierdoor bevatten onze "elektrolyten" een kleine hoeveelheid suiker (ongeveer 1,1 g per 100 ml), maar dit heeft een functioneel voordeel, omdat een kleine hoeveelheid glucose in combinatie met elektrolyten ervoor zorgt dat water sneller wordt opgenomen.

Wat is de rehydratieoplossing van de WHO?

De orale rehydratieoplossing (ORS) van de WHO is een oplossing van glucose en elektrolyten, de eerste die dit doet om uitdroging in ontwikkelingslanden tegen te gaan. We hebben deze formule als basis van onze producten genomen en aangepast aan de Europese behoeften.

Zijn uw producten isotoon?

Nee, ze zijn hypotensief. Studies hebben aangetoond dat water uit hypotone dranken sneller kan worden opgenomen. Toelichting: Isotone dranken hebben dezelfde osmolariteit als bloed, maar hypotone dranken hebben een lagere osmolariteit. Om dit verschil te compenseren, creëert het water een zuigende werking en wordt het sneller opgenomen in het bloed (trefwoord: osmose).

Hoe smaken de hoge "elektrolyten"?

Door het fruitpoeder en de natuurlijke aroma's smaken ze verfrissend fruitig. Door de kleine hoeveelheid suiker en de afwezigheid van zoetstoffen zijn onze "elektrolyten" slechts licht zoet. Bovendien smaakt de afgewerkte drank licht zout door de elektrolyten (vergelijkbaar met isotone dranken).

Welke elektrolyten zitten er in uw producten en wat doen ze?

Onze producten bevatten kalium, natrium en magnesium. Ze vervullen onder meer de volgende functies voor het lichaam: Kalium -> Kalium draagt ​​bij tot de normale werking van het zenuwstelsel, de normale spierfunctie en de instandhouding van een normale bloeddruk. Magnesium -> Magnesium draagt ​​bij aan de vermindering van vermoeidheid en moeheid, een normale mentale functie en het behoud van normale botten.

Helpen je "elektrolyten" bij een kater?

Leiper, J.B. (1998): Intestinal water absorption--implications for the formulation of rehydration solutions, Int J Sports Med, Ausg. 19 (2), S129-132. (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9694418/

Popkin B.M., D'Anci K.E., Rosenberg I.H. (2010): Water, hydration, and health. Nutr Rev., Ausg. 68(8), S. 439-458. (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20646222/)

World Health Organization (2006): Oral Rehydration Salts. Production of the new ORS, WHO Document Production Services (https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/69227/WHO_FCH_CAH_06.1.pdf)

Wright E.M., Loo D.D. (2000): Coupling between Na+, sugar, and water transport across the intestine, Ann N Y Acad Sci., Ausg. 915, S. 54-66. (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11193601/)